AktualityPre detiŠkoly

December v materskej škole

obed
poradna

December – posledný mesiac v kalendárnom roku, zdá sa, že celkom obyčajný. Ale určite ako obyčajný ho nevnímame. Zapálením 1.adventnej sviečky sa začínajú prípravy na tie najkrajšie sviatky v roku Vianoce.

Sviatočnú, uponáhľanú náladu prežívajú dospelí, ale radosť a očakávanie z darčekov sa prejavujú najmä u detí. Svätý Mikuláš, ktorý v minulosti obdarúval chudobné deti, je túžobne očakávaný aj deťmi dnes. Mikuláš neobišiel ani deti v našej materskej škole.

V očkách detí bolo vidieť radosť, ale v niektorých aj trochu strach. No ani to deťom nezabránilo, aby Mikuláša nepotešili krásnym programov. S radosťou predviedli tančeky, zarecitovali básničky a zaspievali pesničky. Mikuláš naše šikovné deti obdaroval balíčkami.

Symbolom Vianoc nie je iba vianočný stromček, ale i pečenie medovníčkov. V rámci tvorivých dielní sa naše deti spolu s rodičmi s veľkým nadšením pustili do vykrajovania a zdobenia medovníčkov.

Snažíme sa v našej výchovnej činnosti vštepovať deťom, že Vianoce sú krásne nielen preto že si pod vysvieteným stromčekom nájdu darčeky. Chceme, aby pochopili, že je to oslava narodenia Ježiška. Chceme, aby chápali, že Vianoce sú keď rozlúskneme orechovú škrupinku a pod tanier dáme z kapra šupinku.

Keď na oblátky rozdáme si med a máme vieru, že krajší je svet, keď do daru si dáme lásku a pohodu, keď na seba sa usmievame a máme dobrú náladu.

Z celého srdca Vám prajeme šťastné a veselé Vianoce

Kolektív materskej školy Slnečná


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button